ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ


ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ο Ιωάννης Δημητρίου είναι καρδιοχειρουργός. Γεννήθηκε στις Σέρρες και έζησε στην Ηράκλεια Σερρών, στη Θεσσαλονίκη και στο Dusseldorf της Γερμανίας. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αφού ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Γενικό νοσοκομείο Καρδίτσας, το κέντρο Υγείας Μουζακίου και το περιφερικό Ιατρείο Αγναντερού καθώς και τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, εκπαιδεύτηκε στη γενική χειρουργική στη Δ’ Πανεπιστημιακή χειρουργική κλινική Αθηνών στο νοσοκομείο «Αττικόν». Είναι ιδρυτικό μέλος της Πανεπιστημιακής Καρδιοχειρουργικής κλινικής Αθηνών από το 2006 αρχικά ως συνεργάτης και στη συνέχεια ως ειδικευόμενος και υποψήφιος διδάκτωρ. Ειδικεύθηκε στην χειρουργική θώρακος-καρδιάς στο St Barts and the London trust NHS του Λονδίνου, στην Πανεπιστημιακή καρδιοχειρουργική κλινική Αθηνών και στο Γενικό νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός» και εκπαιδεύτηκε στην καρδιοχειρουργική παίδων και συγγενών καρδιοπαθειών στο «Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο» ενώ εργάστηκε και ως ειδικός χειρουργός θώρακος - καρδιάς επί τρία έτη στο Γενικό νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός» με μεγάλους αριθμούς περιστατικών σε όλο το εύρος των καρδιοχειρουργικών παθήσεων.

Είναι κάτοχος του Advanced life support και του European Pediatric life support της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανάνηψης ( European Resuscitation Council).

Είναι επίσης κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών της Ενδαγγειακής χειρουργικής του πανεπιστημίου Αθηνών και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από διακόσιες ενδαγγειακές και υβριδικές χειρουργικές αποκαταστάσεις θωρακικής και θωρακοκοιλιακής αορτής πολλές από τις οποίες τις έχει πραγματοποιήσει ο ίδιος με τη βοήθεια των επεμβατικών Ακτινολόγων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Είναι υποψήφιος διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα που αφορά τις φαρμακευτικές επιδράσεις στο ανεύρυσμα της αορτής και έχει συνεργαστεί με το νοσοκομείο «Beth Israel Deaconess» της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου του Harvard για την εύρεση του γονιδίου του ανευρύσματος της αορτής.

Έχει λάβει μέρος σε δεκάδες συνέδρια ελληνικά και διεθνή ενώ έχει και διδακτική εμπειρία στο Δ.Ι.Ε.Κ. Νοσηλευτικής του Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός».

Από το 2018 είναι συνεργάτης Καρδιοχειρουργός στην ομάδα του κ. Ρουμπελάκη στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών.

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής, Βρετανικής και Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Θώρακος και Καρδιάς καθώς και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανάνηψης.

Ιατρικο Κεντρο Αμαρουσιου

Κηφισίας 58, 15125, Μαρούσι 1ος Όροφος, Γραφείο 101

Ιατρικο Διαβαλκανικο Θεσσαλονικης

Ασκληπιού 10, 55535, Θεσσαλονίκη

Πληροφοριες - ραντεβου

6995888777
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

SOCIAL

© 2016 - 2019 Ρουμπελάκης Απόστολος | All Rights Reserved. | Πολιτική Απορρήτου
Κατασκευή Ιστοσελίδας - Φιλοξενία Ιστοσελίδας Dazzlink.