ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Γ. ΡΟΥΜΠΕΛΑΚΗΣ

Ο Απόστολος Ρουμπελάκης είναι καρδιοχειρουργός. Γεννήθηκε στην Αθήνα, γιος του καρδιολόγου Γεώργιου Ρουμπελάκη. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και στη συνέχεια από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αφού ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, εκπαιδεύτηκε στη γενική χειρουργική στο Γενικό Νοσοκομείο Μελισσίων ‘Αμαλία Φλέμινγκ’. Πραγματοποίησε δύο electives καρδιοχειρουργικής, ένα στο Methodist Hospital στο Χιούστον, USA, και στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο John Radcliffe στην Οξφόρδη της Μεγ. Βρετανίας.Ειδικεύτηκε στην χειρουργική καρδιάς - θώρακος στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Southampton στη Μεγ. Βρετανία. Μετά τη λήψη της ειδικότητας, παρέμεινε και εργάστηκε στο τμήμα της καρδιοχειρουργικής ενηλίκων επί σειρά ετών, με το οποίο είναι συνεργάτης μέχρι και σήμερα.

Έχει επίσης εργαστεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο St Michael’s στο Τορόντο στον Καναδά. Εκεί απέκτησε εμπειρία σε πιο πολύπλοκες και προηγμένες επεμβάσεις. Τέλος έχει λάβει υπέρ-εξειδίκευση στο νοσοκομείο OLV του Aalst στο Βέλγιο στις ενδοσκοπικές και στις ρομποτικά υποβοηθούμενες επεμβάσεις.

Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ έχει και τον τίτλο του Fellow της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικής Θώρακος- Καρδιάς (FETCS) τον οποίο πήρε με διάκριση. Έχει λάβει μέρος σε δεκάδες συνέδρια σαν ομιλητής, σχολιαστής και μέλος προεδρείου τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Έχει συγγράψει δεκάδες ερευνητικά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες, ενώ εργασίες του έχουν βραβευθεί.

Κατά την πολύχρονη παραμονή του στο εξωτερικό έχει δώσει διαλέξεις και έχει εκπαιδεύσει νεότερους καρδιοχειρουργούς και φοιτητές. Έχει συμμετάσχει σε επιτροπές προσλήψεων ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού ενώ έχει συμμετάσχει σε πρωτόκολλα με σκοπό την βελτιστοποίηση της μετεγχειρητικής πορείας των καρδιοχειρουργικών ασθενών.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, αναλαμβάνει θέση διευθυντή καρδιοχειρουργού στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών ενώ είναι επιστημονικός συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Καρδιοχειρουργικής κλινικής της Ιατρικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής, Βρετανικής και Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Θώρακος και Καρδιάς, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, της Εταιρείας Αθηρωσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος και μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Ελάχιστα Επεμβατικής Καρδιοχειρουργικής.

Είναι από τους ελάχιστους πιστοποιημένους καρδιοχειρουργούς πανευρωπαϊκά που πραγματοποιούν ρομποτικά υποβοηθούμενες καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, ενώ πολλές επεμβάσεις που πραγματοποιεί είναι πρωτοποριακές για τα ελληνικά δεδομένα.

Ιατρικο Κεντρο Αμαρουσιου

Κηφισίας 58, 15125, Μαρούσι 1ος Όροφος, Γραφείο 101

Ιατρικο Διαβαλκανικο Θεσσαλονικης

Ασκληπιού 10, 55535, Θεσσαλονίκη

Πληροφοριες - ραντεβου

6995888777
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

SOCIAL

© 2016 - 2019 Ρουμπελάκης Απόστολος | All Rights Reserved. | Πολιτική Απορρήτου
Κατασκευή Ιστοσελίδας - Φιλοξενία Ιστοσελίδας Dazzlink.